Teambaas Ross Brawn noemt het feit dat ‘Schumi‘ geen knoop wilde doorhakken over zijn toekomst, de reden voor het besluit was om Lewis Hamilton aan te trekken. Michael was altijd onzeker over datgene wat hij ging doen., zei Brawn tegen de Britse omroep BBC.

Deze vrijdag werd bekend dat Hamilton naar Mercedes komt en Schumachers contract niet verlengd wordt. De toekomstplannen van de Duitser zijn nog niet bekend.

De beslissing om achter Hamilton aan te gaan, kwam na afloop van de zomer. Schumacher had nog steeds geen besluit over zijn toekomst genomen en Mercedes was bang op het laatste moment zonder coureur te zitten. Als Schumacher had besloten tot contractverlenging, was de kans groot dat hij ook in 2013 nog bij Mercedes zou racen.

De Duitser wist volgens autosport dat er onderhandelingen met Hamilton waren, maar vermoedelijk meende de Duitser dat Lewis Hamilton die stap sowieso niet zou maken?

Ik heb drie geweldige jaren bij Mercedes gehad. Helaas ging het in sportief opzicht niet als iedereen had gewild. Ik wens Lewis het beste toe en ik hoop dat het team de successen behaald waar we zo hard voor gewerkt hebben. Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen en de onvoorwaardelijke toewijding. Ik ga me nu op de volgende races richten, aldus Schumacher.

De toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen is nu onzeker. De Duitser wordt wel in verband met Sauber en zelfs Ferrari gebracht, maar zou ook zomaar in een totaal andere raceklasse uitkomen of zijn helm aan de wilgen kunnen hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.