Michael Schumacher crashte vandaag voor de tweede keer op rij tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Vorige week was het in Hockenheim raak, in de regen, en vandaag was de Hungaroring het decor voor een nieuwe schuiver van de Duitser. Weer regende het. Toch ziet Schumacher geen enkele reden om zich zorgen te maken.

Bij het aanremmen voor bocht 12 schoot de zevenvoudig wereldkampioen plotseling rechtdoor de bandenstapels in. Hoewel de auto aardig wat schade opliep, lijkt Schumacher het ongeval wat te bagatelliseren: Ik had gewoon asfalt te weinig. Ik blokkeerde mijn banden en toen schoot ik rechtdoor. Met aquaplaining had het verder niets te doen. We hebben nu een voorvleugel minder, maar ach, een ongeluk zit in een klein hoekje op een natte baan.

Ondanks zijn schuiver hoopt de coureur van Mercedes op regen op zondag: Met regen kunnen we waarschijnlijk meer uitrichten, zoals we ook op Silverstone lieten zien. Laten we hopen dat het weer meewerkt. Voor de rest was het een normale vrijdag en ging alles z’n gangetje. Op het droge ging alles wel nog prima voor Schumi, de Duitser klokte de tiende tijd in de sessie.

Zouden Schumacher’s gebeden verhoord worden? Op zaterdag is de kans op regen nihil, maar zondag zou er wel eens wat water naar beneden kunnen komen, volgens de voorspellingen…

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published.