Het rommelt weer bij de coureurs. Bij de wereldkampioen, om preciezer te zijn. Micha�l Schumacher is niet tevreden met het huidige puntensysteem. De oudste van de Duitse broers wil een nieuw systeem, omdat “ik zeven van de acht races heb gewonnen, en ik sta maar 16 punten voor in het kampioenschap.”

Schumacher is gefrustreerd dat hij zo weinig voorsprong heeft na 88% van de races dit seizoen te winnen.

Twee jaar geleden veranderde de FIA het systeem omdat de Duitser met de vorige punten al wereldkampioen was in het midden van het seizoen, na de Grand Prix van Frankrijk midden juli. Vorig seizoen was het kampioenschap door het vernieuwde systeem spannend tot de laatste meters van de laatste race.

Dit is niet het enige dat onrust brengt in het deelnemersveld. De nieuwe kwalificatiemethode bijvoorbeeld, Jordan-teambaas Eddie Jordan, Mark Webber (Jaguar-Ford) en Ferrari-coureur Rubens Barrichello staan er niet achter.

Webber:

“De tijden van de twee sessies samenvoegen is gekkenwerk. En niemand gaat toch uitrijden in de eerste tien minuten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter