Formule 1 is waarschijnlijk de duurste sporttak die je kan vinden, teams pompen miljoenen Euro�s in hun team om toch maar mee te kunnen.
Geen mens die het zal ontkennen dat het allemaal overdreven veel geld kost en laat het nu net dat zijn wat potenti�le nieuwe kandidaten tegenhoud.

Ook de zevenvoudige wereldkampioen, Michael Schumacher heeft zo zijn bedenkingen over het kostenplaatje binnen een F1 team en vertelde dit aan het Duitse Handelsblatt.

Michael Schumacher: “Het Formule 1 moet goedkoper worden om nieuwe teams te motiveren zich aan te sluiten bij het Formule 1.
Op dit moment hebben we maar 10 teams, vroeger hadden we er meer.
Als het te duur is geworden wil dat zeggen dat er iets mis is.”

Volgens de Duitse piloot hebben de nieuwe �kostenbesparende� regels hun doel compleet gemist.

Michael Schumacher: “We hebben een fundamenteel probleem, neem nu bijvoorbeeld de motorregel.
Volgens de nieuwe regel moet een motor twee races meegaan, inderdaad dit bespaart een team geld, maar teams die echt willen winnen investeren het geld weer in anderen gebieden om winst te boeken.”

Misschien moet Michael zijn eigen team eens aan de tand voelen, ze testen onophoudelijk en investeren meer geld dan menig andere teams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter