Het is nog onzeker of Raymond Schouten kan meedoen aan de Grote Prijs van Cataloni�, die zondag in Barcelona wordt verreden. De jonge Nederlander (19) ondervindt nog veel hinder van de verwondingen die hij opliep door de zware val afgelopen zondag op het circuit van Mugello tijdens de Grote Prijs van Itali�.

De motorrijder uit het team van Arie Molenaar verloor tijdens de race in de 125cc klasse de macht over het stuur en maakte een stuk of zes buitelingen over het harde asfalt. Hij brak wonderwel niets, maar zijn hele lijf zat onder de blauwe plekken.

“Ik weet zelf niet goed wat er gebeurde”, zei Schouten dinsdag, ” ik denk dat ik over een hobbeltje reed. Verder heb ik eigenlijk geen herinnering. Ik lag ineens in het ziekenhuis.”

Teambaas Molenaar sprak dinsdag de verwachting uit dat zijn talentvolle pupil wel start op het circuit van Catalunya. “Zijn pols zit in het gips en hij heeft pijn van de beurse plekken, dus Raymond is allerminst fit. Toch denk ik dat hij wel op de motor kan stappen, maar ik verwacht geen grootse prestaties.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter