Volgens het Braziliaanse tijdschrift Veja is de schoonmoeder van Formule 1-tycoon Bernie Ecclestone vrijdagavond in Sao Paulo ontvoerd. De ontvoerders zouden ruim 33 miljoen euro aan losgeld eisen. Dat zou de hoogst geëiste som ooit zijn voor een ontvoering in het land.

De ontvoerde vrouw is Aparecida Schunk, de 67-jarige moeder van Ecclestones 38-jarige vrouw Fabiana Flosi, met wie hij in 2012 trouwde. Schunk zou in de buurt van haar huis zijn ontvoerd. Ecclestone leerde Flosi kennen tijdens de Grand Prix van Brazilië, daar was Flosi als marketing directeur werkzaam.

Het vermogen van Ecclestone wordt geschat op 3 miljard Euro. Ecclestone is nog altijd bestuursvoorzitter van de FOM die de uitzendrechten van de Formule 1 beheerd.

Ontvoering is Brazilië geen onbekend fenomeen. Tot 10 jaar terug waren er bijna dagelijks ontvoeringen waarbij soms maar enkele honderden Euro’s aan losgeld werd geëist. Sinds de Braziliaanse politie 10 jaar terug een speciale eenheid opzette om ontvoeringen tegen te gaan liep het aantal snel terug.

Overigens kan het nieuws niet op een slechter moment komen voor Brazilië, op 5 augustus beginnen namelijk de olympische spelen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.