Een opmerkelijk bericht in het Algemeen Dagblad van vandaag. Het computerbedrijf Trust,  dat zoals we al eerder meldden, de sponsoractiviteiten van iedere racecoureur die niet Jos Verstappen heet moet staken, moet nu ook een schadevergoeding van 200.000 Dollar betalen aan Jos Verstappen, aldus het gerecht van Dordrecht.

Het vonnis verscheen op het Internet en daarin staat dat Trust het exclusiviteitscontract dat het met Verstappen heeft afgesloten, tot het einde (2006) moet respecteren. Jos Verstappen kan voor elke inbreuk daarop 100.000 Dollar schadevergoeding eisen. Vandaar dus de terugtrekking van Trust als sponsor van Albers en Minardi.

Echter, dat is nog niet het einde van het verhaal. In de coulissen wordt tussen beide partijen druk onderhandeld over een minnelijke schikking. Die regeling zou erop neer komen dat Trust geld injecteert in de ChampCar carri�re van Verstappen. Omgekeerd mag Trust dan ook de sponsoring van Minardi en Christijan Albers verderzetten. Naar verluidt zou Trust graag als titelsponsor van het kleine Italiaanse team optreden.

Trust zou dan ook willen dat het nog meer Nederlands talent mag ondersteunen, bijvoorbeeld Giedo van der Garde, momenteel actief in de Formule 3.

De 200.000 Dollar schadevergoeding geldt voor de sponsoring van Jordan in 2004. Verstappen maakt aanspraak op 20% van het sponsorbedrag, zijnde 1 miljoen Dollar. Het door Trust gebruikte argument dat Verstappen overdreven eisen stelde om bij Jordan te kunnen rijden, en dat hij een testrit voor Jordan annuleerde. De rechter had daar echter geen oren naar.

bron: ad

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter