De “arrogante Frijns”, zo wordt Robin Frijns vandaag genoemd in de internationale media. Frijns wordt met name arrogant genoemd omdat hij zich te min zou hebben gevoeld voor één jaar GP2. Vooral zijn uitspraak we doen het goed of helemaal niet over het afwijzen van twee GP2-teams zette kwaad bloed.

Peter Sauber was niet blij met de afwijzingen van Frijns:
Hij moet als testcoureur scherp blijven, hij moet rijden. Geld was het probleem niet, hij had gratis kunnen rijden, zelfs bij een heel goed team. Vele jonge coureurs zouden voor zulke aanbiedingen alles over hebben.

Onder druk van Sauber lijkt Frijns toch een aanbod van Hilmer Motorsport te hebben geaccepteerd om komend weekend in Bahrein zijn GP2-debuut te maken. Hilmer Motorsport wil Frijns maar al te graag voor de rest van het seizoen vastleggen.

Mijn relatie met Sauber is uitstekend, aldus Frijns. Deze is al maanden goed en hier is niets aan veranderd. Het is natuurlijk flauwekul dat ik me te goed voel voor de GP2. Ik wil graag rijden, de reden dat ik bij Hilmer instap is dat ik geen geld hoef mee te brengen. Dat moest ik bij andere teams wel en daarom kon ik niet rijden. Ik wil alleen maar racen, laat dat duidelijk zijn. Hopelijk is hiermee ook het verhaal de wereld uit dat ik arrogant zou zijn.

Monisha Kaltenborn, teambaas bij Sauber, reageerde ook nog even:
Natuurlijk wil ik dat onze coureurs graag racen. Esteban Gutierrez, die vorig jaar testcoureur was bij ons, deed dat ook in het GP2. Ik heb ook gehoord dat Frijns wat aanbiedingen heeft afgeslagen. Hij komt nu naar Bahrein, dan hoor ik graag van Frijns.

Goed nieuws is er ook voor Frijns, zo is Autosport.com lovend over de Limburger die de afgelopen drie jaar onverslaanbaar was.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.