De problemen bij Sauber met de achterkant van de bolide zijn opgelost. De nieuwe achtervleugel was een hele vooruitgang voor de Zwitserse formatie en nu verwachten de Zwitsers nog meer stappen vooruit te zetten.

De nieuwe achtervleugel is een verbetering. Dat was terug te zien in de data, maar ook de feedback van de rijders vertelden ons dat we een stap vooruit hebben gezet, vertelt Matt Morris, chief designer bij Sauber. Het is altijd fijn als een update het gewenste effect oplevert. We hebben nu een kleine stap gezet en nu moeten we ons weer verder ontwikkelen.

We zijn wat betreft de race pace dichterbij onze concurrentie gekomen en ook onze kwalificatie pace is beter geworden. Het moge duidelijk zijn dat we niet staan waar we willen staan. We zullen hard moeten werken om de performance van de wagen te verbeteren, aldus Morris.

De mannen van Sauber zijn in ieder geval hard aan het werk. In Monaco zullen Esteban Gutierrez en Nico Hulkenberg weer de beschikking hebben over enkele updates op hun C32. Er komen nog meer updates aan. Op dit moment worden en nog enkele onderdelen ontworpen. We willen deze updates zo snel mogelijk meenemen naar het circuit, zegt Matt Morris.