Het Zwitserse Sauber-Petronas team stuurde vanavond een persbericht de wereld in waarin het laat weten vanaf volgend seizoen met Michelin banden te rijden. Sauber reed al sinds 1999 met Bridgestone rubber, en was daarvoor trouwe klant bij GoodYear, dat eind 1998 de Formule 1 vaarwel zei.

Het contract met Michelin gaat nu al in werking, waardoor Villeneuve en Massa al tijdens hun eerste test op 24 november in Barcelona met de Franse banden zullen rijden.

Peter Sauber:

“Ik ben erg blij dat we een contract met Michelin konden sluiten en kijk al uit naar een succesvolle samenwerking. Ik wil ook Bridgestone bedanken voor 6 jaar van goede samenwerking.  “

Bridgestone en Michelin voeren een harde strijd om hun teams te voorzien van de snelste en duurzaamste band. Met het vertrek van Sauber verliest Bridgestone een team dat vooraan op de grid kan meestrijden. Bridgestone heeft nu nog enkel Ferrari, Jordan en Minardi als klanten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter