Ralf Schumacher is de enige rijder die dit jaar gewond geraakte tijdens een accident in de F1. Zijn hevige aanraking met de muur in Indianapolis bezorgde hem verwondingen op aan zijn nekwervels waardoor hij 14 weken out was. De crashervaring van de veiligheidsgezinde Duitser is de reden waarom hij de nieuwe voorgestelde regels van de FIA een goed idee vindt. Volgens Ralf zijn de nieuwe regels helemaal niet de zoveelste dwaze maatregelen van de FIA om de stijgende prestaties in te perken, zoals ze door zo velen worden omschreven.

Echter gelooft hij niet dat de nieuwe regels een accident als het zijne zou kunnen voorkomen, aangezien de oorzaak hiervan van een technische aard is.

“In feite kun je er niets aan doen om je tegen zoiets te beschermen,” zei Ralf op de BMW-Williams website. “Maar accidenten zoals het mijne op Indianapolis bewijzen dat er verdere maatregels getroffen moeten worden in de F1. Anders wordt de sport gewoonweg te gevaarlijk.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter