De kans is groot dat Sauber in 2018 met Honda motoren van start zal gaan. Sauber rijdt sinds 2010 met Ferrari motoren, dit jaar met de 2016-specificatie.

Nu Sauber sinds vorig jaar een nieuwe investeerder heeft wil het ook een competitieve motor hebben. Naar verluidt wil Honda Sauber hetzelfde pakket bieden als McLaren. De Japanners zien voordeel in de samenwerking, met twee extra bolides kunnen er meer data worden verzameld. Eerder verbood ex-McLaren topman Ron Dennis een dergelijke samenwerking, hij eiste dat Honda zich exclusief aan McLaren verbond.

De recente problemen hebben McLaren waarschijnlijk van inzicht doen veranderen. In China liet teambaas Eric Boullier weten: Meer teams is waarschijnlijk beter. Hoe meer kilometers de motor kan maken, hoe beter. Honda moet dan wel de middelen hebben om extra motoren te bouwen. Ik denk dat wij het plan voor een tweede team moeten steunen, maar het moet niet schadelijk zijn voor onze samenwerking.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter