Ferrari is van plan om alsnog de update van haar turbolader ook bij de bolides van Sauber door te voeren voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het Italiaanse merk introduceerde in Canada een nieuwe turbolader die de power unit eindelijk in staat zou moeten stellen om op gelijke hoogte te presteren als die van Mercedes.

Initieel leek het erop, dat de update alleen voor Haas zou zijn voor de Britse GP maar Autosport bericht, dat het dus ook voor de Zwitserse formatie beschikbaar zal zijn. Dit zou dan samen met enkele kleine aerodynamische updates meteen de eerste update zijn voor de C35 van dit seizoen. Het gebrek aan ontwikkeling dankzij een tekort aan liquide middelen is een vaste leidraad geworden voor het getroffen team. Dankzij cashflowproblemen werd personeel eerder dit seizoen ook als eens laat betaald.

Saubers teambaas Monisha Kaltenborn blijft ondertussen hard werken aan gesprekken met potentiële nieuwe sponsors in een poging om de financiële situatie van de ploeg te verbeteren. In ieder geval zullen de Zwitsers de komende Grand Prix van Oostenrijk opnieuw moeten aanvangen met dezelfde onderontwikkelde wagen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!