Robin Frijns zal op 6 november op het circuit van Abu Dhabi voor Sauber gaan testen. Sauber bevestigde Frijns vandaag evenals Esteban Gutiérrez. Gutiérrez zal op 7 en 8 november testen.

Frijns, die dit weekend op het circuit van Barcelona met Jules Bianchi zal strijden om het World Series by Renault Рkampioenschap krijgt zo een goede kans om Formule 1 Рervaring op te doen. Tot op heden reed Frijns alleen enkele kilometers in de Red Bull F1 Рbolide voor een demonstratie in Moskou. Guti̩rrez maakt serieus kans op een Sauber stoeltje voor volgend jaar, de 21-jarige Mexicaan word mogelijk de opvolger van naar McLaren vertrokken landgenoot Sergio Perez. Voor Frijns zal Guti̩rrez dus een goede benchmark zijn.

De 21-jarige Frijns, afkomstig uit Maastricht, is op dit moment het grootste talent wat Nederland rijk is. Frijns won al het Formule BMW kampioenschap, vorig jaar het Formule Renault – kampioenschap, en strijd morgen in de World Series by Renault om de titel. Een fantastische prestatie omdat Frijns dit seizoen zijn debuut maakte voor het Britse Fortec in de zelfde klasse.

Frijns heeft wel het talent, maar zoals zo vaak met coureurs uit Nederland of België, niet het budget om volgend jaar al Formule 1 te rijden. Voor Frijns is het zaak zoveel mogelijk Formule 1 – kilometers te maken en proberen om zich in de picture rijden. Frijns heeft al laten weten met meerdere teams in gesprek te zijn voor nog een test, onder andere Williams zou hierin interesse hebben.

By peter