Joan Villadelprat is nog altijd druk doende om zijn raceteam Epsilon Euskadi in 2011 op de F1 grid te krijgen. De Catalaan, die eerder werkzaam was bij Mclaren, Ferrari, Tyrrell, Benetton en Prost, wil graag door de FIA aangewezen worden als het dertiende team op de grid volgend seizoen. Maar volgens het Spaanse persbureau EFE is er nog een andere mogelijkheid die overwogen wordt: een mogelijke fusie met het veelgeplaagde Hispania Racing Team.

Als we de Spaanse media mogen geloven heeft Villadelprat een aantal dagen terug voor het eerst contact gehad met landgenoot Jose Ramon Carabante, eigenaar van HRT. Het Spaanse team wordt dit seizoen geteisterd door financiele malheur en vult steevast de laatste twee plaatsen op de grid. Villadelprat heeft aan Carabante gevraagd wat hij nodig heeft om die laatste twee plaatsen te verlaten en of Epsilon Euskadi daar een rol in zou kunnen spelen.

Aangezien er meerdere kapers op de kust zijn voor het dertiende plekje op de 2011-grid, zou een mogelijke samenwerking inhouden dat Epsilon Euskadi die lobby in ieder geval kan staken.