Het Formule 1 team van Sauber heeft een nieuwe partner gevonden. De Engelse voetbalclub Chelsea FC en het Zwitserse raceteam hebben een overeenkomst getekend.

Er gingen al langer geruchten rond dat beide sportteams zouden gaan samenwerken. Zo reed Sauber in China rond met ‘Out of the blue’ op de enginecover en in Bahrein stond er ‘True Blue’ op de enginecover. Nu zijn de onderhandelingen klaar en vanaf de volgende race in Barcelona zal de blauwe voetbalclub op de Sauber te zien zijn. In ruil voor sponsorruimte op de auto krijgt Sauber reclameruimte in Stamford Bridge waar Chelsea zijn thuiswedstrijden speelt. Naast een samenwerking op commercieel gebied gaan Sauber en Chelsea ook informatie uitwisselen op het gebied van sportwetenschap.

Monisha Kaltenborn van Sauber laat in een reactie weten: Een samenwerking tussen een Formule 1 team en een voetbalclub is nog nooit voorgekomen in deze vorm, maar toch zijn er tal van overeenkomsten en mogelijke synergieën. In beide gevallen hebben we het hier over teamsport op het hoogste internationale niveau. Zowel Sauber als Chelsea FC hebben te maken met dezelfde sportieve en commerciële onderwerpen en met deze samenwerking hopen we elkaar te versterken op die gebieden. Wij kijken uit naar deze samenwerking en we feliciteren Chelsea FC met het behalen van de Champions League finale.