Nico Rosberg is van mening dat de uitdaging die de Pirelli’s bieden juist goed nieuws zijn voor de sport. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Michael Schumacher, heeft de jongste van de Mercedes-coureur minder moeite met het “ingebouwde slijtage-patroon”.

Onder invloed van het Pirelli-rubber fluctueert de vorm van een F1-team enorm, wat het veld dichterbij elkaar breng. Dat dat werkt heeft men in de eerste vier Grands Prix kunnen waarnemen.

Tot nu toe in 2012 zijn er overwinningen voor McLaren, Ferrari, Mercedes en Red Bull geweest. Dit zonder dat een team het succes kon herhalen op een ander circuit, door grote verschillen in de omstandigheden op de baan bij elke race.

Voor de technici is er de uitdaging om het rubber in de juiste operationele venster voor hun auto’s te laten werken.

Nico Rosberg deelt die conclusie;We hebben al gezien dit jaar, dat als je zaken veranderd zoals het circuit, temperatuur … verschillende auto’s beter presteren met de banden. Dus er ligt een zeer grote technische uitdaging voor ons, om te begrijpen waarom de banden zo werken en hoe we de auto daarop kunnen aanpassen. Kortom, om te proberen diegene zijn die het best begrijpen hoe wij de juiste set-up kiezen. Dat kan een hele grote sleutel zijn voor het seizoen, dus we blijven pushen om de banden onder de knie te krijgen.

Nico Rosberg zei ook dat vier winnaars in evenzoveel GP’s het beste is wat de F1 nu kan overkomen. De Duitser met Finse roots was niet eens met de kritiek, dat de banden een loterij van de F1-races maken.

Het ligt aan de coureur om zijn prioriteiten te stellen. Maar voor de F1 is het goed. De overmatige slijtage van de Pirelli’s zorgen voor veel actie op de baan. Dat maakt de races spannend., aldus de winnaar van China 2012.