De samenwerking tussen Honda en McLaren komt wellicht op meer terreinen tot uiting dan alleen in de Formule 1. Naar verluidt gaan de twee kennis delen voor de ontwikkeling van straatauto’s. Dat meldt het Engelse Autocar vandaag. Volgens de Britse media zou Martin Whitmarsh, hoofd van McLaren’s Formule 1 afdeling, dat hebben bevestigd.

Begin dit jaar maakte Honda bekend dat het terugkeert naar de Formule 1. Vanaf 2015 gaan de Japanners samen met McLaren de circuits aanvallen onder de noemer McLaren-Honda. Tussen 1988 en 1992 hadden de twee al een succesvolle samenwerking in de topklasse van de autoracerij.

Volgens Whitmarsh zou het om een meerjarige samenwerking gaan die best eens z’n aandacht op straatauto’s kan gaan vestigen. “In feite hebben we puur een F1-contract, maar we kijken gezamenlijk naar techniek voor op de openbare weg”, aldus Whitmarsh. McLaren heeft momenteel geen andere partner op dit gebied, en Honda zou de perfecte kandidaat zijn om mee samen te werken.

Volgens Whitmarsh zullen we nog wel enige jaren op de eerste resultaten moeten wachten. Momenteel heeft McLaren z’n namelijk vol aan de ontwikkeling van de P13, een auto die nét onder de MC4-12C in het gamma komt te staan. De geruchten gaan dat de aanstaande NSX tijdens z’n ontwikkeling voortdurend wordt getest en vergeleken met huidige MP4-12C.

Dat belooft in ieder geval veel goeds!