Fernando Alonso heeft geen interesse om te rijden voor het team van Red Bull.

Dat beweert Flavio Briatore, die nog altijd één van de managers is van de Spanjaard. Luis Garcia Abad, tevens manager van Alonso, zat tijdens het raceweekend in Hongarije met Red Bull-teambaas Christian Horner om de tafel en dat heeft ervoor gezorgd dat er een stroom aan geruchten is losgekomen over een eventuele overstap van Alonso van Ferrari naar Red Bull.

Hoewel Abad naar eigen zeggen met Horner gesproken heeft over zijn andere pupil Carlos Sainz Junior, werd er volgens onder meer Autosport wél gesproken over de ‘mogelijke beschikbaarheid van Alonso‘, wiens contract met Ferrari officieel overigens nog doorloopt tot en met 2016.

Alonso zelf heeft benadrukt dat hij, ondanks dat hij niet tevreden is over de huidige vorm van Ferrari en direct na de Grand Prix van Hongarije zelfs nog liet optekenen dat hij ‘graag een auto van een ander team‘ zou willen hebben als verjaardagscadeau, nog wel gewoon gelukkig is bij Ferrari.

Fernando heeft nog een contract met Ferrari, en contracten dienen gerespecteerd te worden., zo opent de Italiaan, die het als ex-teambaas van Benetton en Renault verder niet meer dan logisch vindt dat Alonso klachten heeft over Ferrari’s prestaties: Het is normaal dat een coureur graag een competitieve auto wil hebben, dus het team moet hard werken om hem daarvan te voorzien., zo zei Briatore tegen Gazzetta dello Sport.

Hoewel het aanblijven van Alonso bij Ferrari volgens Briatore dus gegarandeerd is, heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo de coureur naar verluidt verteld zijn kritiek voortaan binnenskamers te houden. Ferrari heeft alle grote kampioenen die voor haar hebben gereden altijd gevraagd het teambelang voorop te stellen., verklaarde Di Montezemolo eerder al.

Drie seizoenen waarin geen titels worden gescoord, is ongetwijfeld niet wat Alonso eind 2009 in gedachten had. Nu het er ook nog eens op lijkt dat dit seizoen het vierde titelloze jaar wordt begint Alonso zijn geduld te verliezen.

Waar Alonso vroeger nog veelvuldig sprak over ‘wij’ moeten beter ons best doen is dat nu omgedraaid naar ‘zij’ moeten beter hun best doen. Ferrari is aan de zet.