Een opvallende gast in de paddock in Magny-Cours afgelopen weekend was S�bastien Bourdais. De 26-jarige Fransman zou op zoek zijn naar een mogelijkheid om eindelijk in de Formule 1 te kunnen doorbreken. Enkele jaren gelden probeerde hij het al eens, maar verder dan enkele testsessies kwam hij niet. Nochtans, Bourdais heeft een indrukwekkend palmares. In 1999 werd hij Frans Formule 3-kampioen en in 2002 won hij het Europees Formule 3000-kampioenschap met SuperNova. Maar jammer genoeg voor de Fransman waren niet veel teams ge�nteresseert. Bourdais keerde zich naar Amerika waar hij intussen aan zijn derde seizoen in het CART-kampioenschap bezig is. Met 14 pole-posities, 19 podiums, 11 overwinningen �n de titel vorig jaar in amper 37 races heeft hij zich daar ook al meer dan voldoende bewezen.

Bourdais wil in de voetsporen treden van recentelijk Jacques Villeneuve , Alessandro Zanardi, Juan Pablo Montoya en Cristiano da Matta. Alle vier behaalden ze de titel in Amerika (meerbepaald in 1995, 1997-1998, 2000 en 2002) en maakten daarna de overstap naar de Formule 1. Enkel Jacques Villeneuve lukte het om naast de CART-titel ook de Formule 1-titel te winnen. Vorig jaar hoopte Bourdais het teststoeltje bij Williams-BMW te kunnen bemachtigen, maar door de matige prestaties van de Nieuw-Zeelander Scott Dixon kwam het er nooit van. Nu hoopt Bourdais van toch nog de overstap te kunnen maken.

“Ik ben intussen al 26 jaar oud,” verteld Bourdais aan Speed“Als ik de overstap maak moet het een plaats zijn waar ik kan presteren en niet achteraan de grid meerijden.” Maakt hij de overstap, dan geeft hij zijn erg compeititeve zitje bij het Newman-Haas Racing Team op.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter