David CoulthardDavid CoulthardGisteren maakten David Coulthard en Red Bull Racing bekend dat ze hun contract met een jaar verlengen. Coulthard zal dus volgend jaar achter het stuur zitten van een RB2 met een Ferrari motor.

De Schot kwam over van McLaren waar hij moest wijken voor Juan Pablo Montoya en hij werd al snel een “onmisbaar” onderdeel van het Red Bull team. Niet alleen omdat hij tijdens zes van de tien GP’s punten wist te scoren, maar ook omdat hij de perfecte mentor is voor de jongere rijders van het team.

“David toonde duidelijk aan dat hij nog steeds een van de toprijders in de F1 is. Zei Christian Horner. “Hij is een cruciaal onderdeel van onze geloofwaardigheid op de baan. Het was daarom ook een voor de handliggende beslissing om onze overeenkomt naar 2006 toe te verlengen en hem te houden als onze eerste rijder.”

“Het is een zeer positieve nieuwe ervaring geweest om te werken met Red Bull.” Zei Coulthard. “Het potentieel van het team is duidelijk en het is dus logisch om verder te blijven samenwerken. Sinds ik hier in december aankwam is de vooruitgang ongelofelijk. Ik hoop veel te kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen van de RB2 met een Ferrari motor en dat ik veel succes mag blijven hebben bij Red Bull Racing.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter