Ryan Briscoe zou volgens enkele bronnen in kritieke toestand verkeren. De Australi�r crashte afgelopen zondag zwaar tijdens de Chigagoland Indy 300-race van het IRL-kampioenschap. Briscoe startte normaal gezien op polepositie, maar werd door de technische keuring naar de laatste startrij herzet. In de 19de van de 200 ronden raakte hij de wagen van Alex Barron, schoof naar de buitenkant en vloog hard de muur in. De wagen werd gelanceerd, vloog tegen de hekken en brak in twee stukken. Gelukkig voor Briscoe hield de cockpit stand, de rest van de wagen spatte uit elkaar. Ook Kosuke Matsuura raakte bij het ongeluk betrokken.

De 23-jarige Ryan Briscoe was tot vorig seizoen test- en reservecoureur van het Toyota Racing Team in de Formule 1 en werd uit zijn wagen gehaald met een hersenschudding, twee gebroken sleutelbeenderen, een gekneusde long, een gebroken voet en kleine verwondingen aan zijn benen en armen. In het ziekenhuis van Indianapolis werd hij vorige week in de Intensive Care van het ziekenhuis gelegd. Briscoe heeft ademhalingsproblemen, zo wordt er gezegd, omdat hij zware dampen zou hebben ingeademd zijdens de crash, die ontstaan zijn door de brandende motor.

Lees hier het volledige artikel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter