Menig Formule 1-fan weet dat de kans groot is dat de Portugese coureur Antonio Felix da Costa naar alle waarschijnlijkheid de plaats zal innemen van Daniel Ricciardo, die verkast naar het topzitje bij Red Bull. Ook Carlos Sainz Junior vecht om het stoeltje bij ‘die andere Scuderia’ te bemachtigen, doch lijkt er een derde kaper op de kust te zijn.


Een groep Russische sponsors zou de teamleiding van Toro Rosso in de richting te willen sturen van de Rus Daniil Kyvat (19), die deel uitmaakt van het Red Bull Junior Team. Dit jaar racete Kvyat in zowel de GP3 als in de Europese Formule 3. In de GP3 werd hij vicekampioen met twee overwinningen. In het Europese F3-kampioenschap werd hij pas in de derde ronde van het kampioenschap als vijfde man toegevoegd aan het team van Carlin voor een eenmalige vertoning. Toch wist Kvyat het team te imponeren en kon zo een deal voor de rest van het seizoen rond krijgen. Hij komt echter als gastcoureur niet in aanmerking voor punten. Hij wordt dus niet geclassificeerd in het kampioenschap, maar de jonge Rus haalde al een overwinning en talloze podia binnen. De jongeman mocht eerder dit jaar al instappen bij Toro Rosso tijdens de YDT en legde toen ‘slechts’ 22 rondjes af en spinde zelfs de wagen.

Naar het schijnt werd hij al door Red Bull te licht bevonden voor het zitje bij Toro Rosso en het is maar de vraag of Mateschitz de miljoenen van de Russische sponsors nodig heeft.