George Russell heeft zondag met overmacht de virtuele Grand Prix van Monaco gewonnen. De Williams coureur finishte op grote afstand van Esteban Gutierrez (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) dankzij een goede strategische keuze en een monsterlijke pace. Het is de tweede overwinning op rij voor Russell in de Virtual Grand Prix serie.

Russell had zich in de virtuele regen als tweede gekwalificeerd achter een verrassende Pietro Fittipaldi (Haas). Dankzij de regen hadden de coureurs een vrije bandenkeuze voor de race. Waar het overgrote deel van het veld koos voor een pitstopstrategie bestaande uit soft-medium, koos Russell ervoor om te starten op medium en later te pitten voor softs. Dat pakte goed uit. Bij de start pakte hij de leiding en wist deze uit te bouwen ondanks het hardere bandencompound. Zo vermeed Russell de chaos achter hem en kon hij onbedreigd naar de zege rijden.

Achter Russell ontstond er een complete chaos. De vroege stoppers kwamen in verkeer terecht wat resulteerde in verschillende ‘op het randje’ gevechten. Hierbij werden de tracklimits en de vangrails in Monaco ongegeneerd gebruikt aangezien de schade aan de wagens voor deze Virtual Grand Prixs uitgeschakeld is. Esteban Gutierrez kwam als beste uit de chaos. De Mexicaan had gekozen voor een tweestop strategie en kon dankzij het verse rubber in de slotfase Charles Leclerc (letterlijk) aan de kant zetten.

Van de overige (actieve) Formule 1 coureurs finishte Alex Albon (Red Bull) als vierde, Lando Norris (McLaren) vijfde, Nicholas Latifi (Williams) zesde, Valtteri Bottas (Mercedes) elfde en Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) vijftiende. Esteban Ocon zou ook deelnemen, maar hij werd door problemen met zijn simulator nog voor de kwalificatie buiten spel gezet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!