Valentino Rossi was vrijdag superieur in de eerste kwalificatietraining op het circuit van Sepang, waar zondag de Grote Prijs van Maleisi� wordt verreden. De Italiaan stuurde zijn Honda naar een voorlopige pole in de MotoGP met de snelste rondetijd ooit in Sepang.

Als Rossi zondag eerste of tweede wordt in de wedstrijd, kroont hij zich voor de derde keer in successie tot wereldkampioen in de MotoGP, de koningsklasse in de motorsport.

Rossi deed 2.03,516 minuut over een ronde van 5,548 kilometer. Dat was gemiddeld 161,702 kilometer per uur, terwijl zijn topsnelheid lag op 305,2 kilometer per uur. De grootste concurrent van Rossi voor de wereldtitel, de Spanjaard Sete Gibernau, kwam niet verder dan een zesde kwalificatietijd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter