De laatste race van het seizoen werd gereden. Geen regen maar toch genoeg spektakel om ook deze race niet snel te vergeten zoals vele andere races dit seizoen. Zowiezo kon er vandaag geschiedenis geschreven worden. Ofwel werd Kimi de jongste wereldkampioen ooit ofwel werd Michael Schumacher voor de zesde maal wereldkampioen, een absoluut record in de Formule 1.

Met de regen die we gisteren kregen in de kwalificatiesessie, kregen we een mooie grid gepresenteerd. Iedereen kwam goed weg ook Michael kende geen problemen want middenin de grid starten is eigenlijk een beetje zelfmoord. Het is duidelijk dat Montoya sneller is dan Rubens en die gaat hem dan ook h��l snel voorbij. In de derde ronde spint Ralf Schumacher vanop een 14de positie aan de chicane en mag hij opnieuw beginnen.

Het is niet eenvoudig voor de McLarens om de Toyota van Da Matta in te halen. Ondertussen is Raikkonen al voor Coulthard. In de zesde ronde zit Michael achter de BAR van T. Sato, bij een inhaalmanouevre van Michael op Sato verliest hij zijn voorvleugel en moet hij binnenkomen. Raikkonen kan niet voorbij Da Matta en blijft vijfde terwijl Michael terug de baan opkomt als 19de. Zijn onverwachte pitstop duurde 18 seconden.

Montoya krijgt problemen in de negende ronde en geeft uiteindelijk op in de tiende ronde. R. Schumacher spint nogmaals aan de chicane, een rampweekend voor Williams-BMW zo blijkt! De geplande pitstops worden afgewerkt. Het is duidelijk dat Kimi voor een 2-stop gaat terwijl de andere grote kleppers voor een 3-stopper gaan. Na deze pitstops leidt Rubens nog steeds voor Coulthard en Kimi. M. Schumacher is ondertussen 16de.

Terwijl Ralf druk bezig was om T. Sato in te halen komt zijn broer er zich mee moeien. Ze gaan uiteindelijk op hetzelfde ogenblik de pit in en het is Ralf die er als eerste uitkomt. Zijn pitstop was 1 seconde sneller. Button, Trulli en Coulthard vechten voor die derde plaats, maar Trulli komt binnen, Button moet ook nog binnenkomen.

Het is opvallend, maar er zijn h��l weinig opgaves. H-H. Frentzen viel uit met zijn Sauber, F. Alonso moest ook opgeven, en kon er niet om lachen want hij moest een tweede plaats laten gaan, en G. Fisichella gaf als laatste op in zijn Jordan.

Heel veel gebeurd er niet meer. Het is Michael gelukt om zijn broer via de laatste pitstops te passeren maar Ralf is geenzins van plan om achter zijn broer te blijven. Michael wordt wat opgehouden door De Matta waardoor Ralf, die op dat ogenblik h��l snel is, Michael op verschillende plaatsen probeert in te halen. In de 45ste ronde moet Michael aan de chicane welliswaar hard remmen en uitwijken voor Da Matta. Ralf kan Michael niet meer ontwijken en rijdt hem aan waardoor hij zijn voorvleugel verloor. Ei zo na nam hij Michael helemaal mee.

Gelukkig was Rubens er nog die van pole naar de overwinning reed. Kimi Raikkonen kon de volledige race niet de indruk geven om aanspraak te maken op die titel. M. Schumacher werd uiteindelijk achtste wat genoeg was als er nog iets zou gebeuren met Rubens Barrichello. Een verdiende overwinning voor Rubens met de twee McLarens achter zich. Vergeten we ook T. Sato niet die opnieuw races mag rijden en vandaag naar een mooie zesde plek reed!

Zo werd Michael Schumacher voor de zesde maal in zijn carriere wereldkampioen, iets wat nog nooit gebeurde in de Formule 1. We mogen blij zijn dat we dit met onze eigen ogen kunnen aanschouwen! Op naar 2004!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter