De huidige nummer vijf van de wereldtitelstijd, Nico Rosberg, is er van overtuigd dat hij samen met zijn teamgenoot Michael Schumacher beschikt over de snelste wagen van het veld. Rosberg won de GP van China, zijn eerste zege, en werd recent op Monaco nog tweede. De afgelopen race in Canada ging het echter iets minder: Rosberg eindigde als vijfde.

Dat is voor de 26-jarige Duitser geenszins een reden om te gaan twijfelen aan zichzelf of aan zijn materiaal. Wij beschikken absoluut over de snelste wagen. Ik heb het gevoel dat ik iedere race kan winnen, zo meent hij. Ondanks een achterstand van 21 punten op leider Lewis Hamilton dicht Rosberg zichzelf dan ook titelkansen toe: De titel is mogelijk.

Toch menen sceptici dat de hogere temperaturen in Montreal er debet aan waren dat Mercedes niet optimaal kon presteren. Dat geeft te denken want ook voor de komende race in Valencia worden vergelijkbare temperaturen verwacht. Mercedes-topman Norbert Haug denkt echter dat Rosberg’s W03 prima bestand zal zijn tegen de warmte.

De snelheid van Nico tijdens de race in Canada is het bewijs dat wij ook als het heel warm is goed kunnen presteren, meent Haug. Als het seizoen begonnen zou zijn in China was Nico nu de WK-leider geweest. Het is voor ons zaak die trend te continueren.