Wat iedereen verwachtte of vreesde gebeurde in de Grand Prix van België. De coureurs van Mercedes kwamen afgelopen zondag al in de beginfase van de race met elkaar in botsing.
Het gebeurde in Les Combes, de rechts-links combinatie na de Kemmel-straight.

Hamilton meent dat hij gewoon zijn lijn reed, zoals hij dat het gehele weekeinde had gedaan. Doch liet Rosberg zijn auto nu eens staan, waardoor hij met zijn voorvleugel de linkerachterband van zijn naaste rivaal in het WK raakte.

De Brit kon nog wel de pits bereiken, maar de schade was al geschied. Door de lekke band raakte de vloer te beschadigd, waardoor Lewis veel downforce verloor en niet eens een Grosjean kon bijhouden. Anders dan Hongarije of Duitsland kon de wereldkampioen van 2008 nu eens niet naar voren rijden.

Sterker, omdat hij al een motor kwijt was wilde Hamilton eerder stoppen. Om zo zijn huidige motor te sparen voor de rest van het seizoen. Voor dit jaar mogen de teams maar 5 motoren gebruiken, anders volgen er penalty’s.

Nul punten voor een aangeslagen Hamilton dus.

Maar de gifbeker was nog niet leeg. Hij zei dat hij het had kunnen voorkomen.”, bromde Hamilton over het gesprek met Rosberg na afloop van de race.Hij zei: ik deed het omdat ik iets wilde bewijzen.

Toto Wolff was in ieder geval witheet. Want het incident was onnodig gezien de tempo ten opzichte van de rest [Vettel en Ricciardo], dus het Mercedes-duo had veel beter eens een buffer kunnen opbouwen.

We zijn allemaal fans en willen dat we ze gewoon kunnen laten racen tegen elkaar. Maar vandaag is onze Mercedes-filosofie geëindigd met een groot puntenverlies., aldus Wolff.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!