Nico Rosberg is op alle gebieden zijn teamgenoot Lewis Hamilton de baas. Dat beweert Gerhard Berger, de voormalige Formule 1-coureur die eerder dit jaar Rosberg hielp bij de onderhandelingen met Mercedes.

Tegen Sport Bild zei Berger (hij was zelf met 210 starts in de Formule 1 een grote meneer): Nico heeft Lewis mentaal verslagen. Dat is de reden waarom Nico een waardige tegenstander voor Lewis is geworden. Hamilton is een snelle coureur, maar Rosberg heeft hem zo onzeker gemaakt dit seizoen dat hij de succesformule van Rosberg is gaan kopiëren. Dat maakte Nico uiteindelijk sterker en Lewis zwakker.

Het is niet zo’n gekke gedachte van Berger, te meer omdat hij het bewijs min of meer aan zijn zijde heeft, gegeven de voorsprong van 33 punten die Rosberg heeft op Hamilton, met nog vier races te gaan.

Hij vervolgt: Nico is namelijk zo rustig, voelt zich zo goed en is zo consistent in zijn benadering van elke race, dat Lewis begon te twijfelen aan zijn eigen kunnen. Daardoor heeft Lewis in zijn eigen benadering dingen veranderd, terwijl hij daar eigenlijk helemaal geen reden voor had.

Camper

Een voorbeeld volgens de voormalig coureur van Ferrari en McLaren is dat Hamilton dezelfde naadloze handschoenen wilde gebruiken als zijn teamgenoot tijdens de race in Suzuka. Daarmee zou hij beter om kunnen gaan met het lastig te hanteren koppelsysteem van de Mercedes-bolides.

Sport Bild voegt daaraan toe dat Hamilton tijdens de Europese races niet langer in luxe hotels verblijft, maar, net als Rosberg, in een camper vlak bij het circuit, zodat hij dicht bij het team is. Teambaas Toto Wolff bevestigt dat: Omdat Nico zo ongelofelijk precies is in wat hij doet, moet Lewis hetzelfde doen.

Bron: www.grandprix.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.