Als het aan Nico Rosberg ligt, wordt de Grand Prix van Maleisië een groot waterballet. In Australië pakte de Duitser, rijdend voor Mercedes, nog de snelste tijd in Q1 bij de natte omstandigheden. Tijdens de vrijwel droge race kwam de Mercedes F1 W04 een stuk minder uit de verf.

Het zal veel warmer zijn dan in Australië. We zijn benieuwd hoe de auto het in warme condities doet. Toch regent het ook heel vaak in Maleisië. En die regen is, gezien onze prestaties in Melbourne, wel welkom., zo blikt Rosberg vooruit.

Nou, collega Erik Koot liet in zijn prachtig geschreven pre-view voor de GP van Maleisië al weten dat men inderdaad flink wat ‘hemelwater‘ mag verwachten, komende weekeinde. Op deze site is te zien dat er de nodige stormen kunnen worden verwacht, maar ondanks de ‘no rain‘ claim zou het best eens kunnen regenen.

Mercedesbaas Ross Brawn wil deze week een paar kleine aanpassingen aan de auto doen. We moeten even zoeken naar de juiste balans in de auto. Daarnaast is het belangrijk dat we goed rijden en ik hoop dat we de fans een mooi spektakel kunnen bieden.