Nog maar net bekomen van de, door Kimi Räikkönen gewonnen, seizoensopener op het Australische Albert Park, staat dit weekend alweer de Grand Prix van Maleisië voor de deur. Dit door huisarchitect Tilke ontworpen circuit staat alweer sinds 1999 op de kalender en daarmee is het, onder de rook van metropool Kuala Lumpur gelegen Sepang International Circuit, ondertussen uitgegroeid tot ’n vaste waarde in het wereldkampioenschap Formule 1. En volledig terecht wat mij betreft. De vloeinde wijze waarop snelle bochten elkaar opvolgen en naadloos overgaan in technische delen spreekt mij zéér aan, en met de 2 lange rechte stukken is er volop ruimte voor inhaalpogingen op het scherpst van de snede.

Maar goed ….. Maleisië,  wat kunnen we verwachten? Ferrari gooit hier vaak hoge ogen en stond al 6x op de hoogste trede, en ook Red Bull deed het de laatste jaren niet slecht. Hoge verwachtingen zullen er ook zijn voor Kimi Räikkönen, zeker na zijn zege in Melbourne en de daaropvolgende quote: It was easy! De Fin wist de race sowieso al 2x eerder op z’n naam te schrijven, sterker nog ….. hij behaalde hier in ‘03 met McLaren z’n eerste overwinning, en voelt zich dus prima thuis op Sepang. Maar ….. zoals gezegd, vlak ook de Ferrari’s en Red Bull’s niet uit, en dan met name Alonso en Vettel. Alonso, de winmnaar van de laatste editie, won hier al 3x eerder en Vettel legde hier de basis voor z’n eerste 2 titels. Als outsiders tip ik ditmaal de boys van AMG Mercedes. Hoewel ze nog wat pure snelheid tekort lijken te komen, kan het weer nog weleens in hun voordeel werken. Gedurende de wintertests was Hamilton nogal eens de snelste in de regen, en regen ligt altijd op de loer in de oriënt. Ook ditmaal zal dat niet anders zijn.

Ja mensen, regen en Maleisië gaan hand in hand. Zo zullen we nooit vergeten hoe Jos Verstappen in 2001 in één rondje tijd oprukte van P18 naar P6 en zich daarna opwerkte naar P2. De daarbij geleverde gevechten van Jos in z’n Orange Arrows met regerend kampioen Schumacher, maar met name die met de McLaren van de latere wereldkampioen Mika Hakkinen, zullen we nooit vergeten. Het is misschien ‘n cliche om dit in deze preview te bespreken, maar toch ….. het is nu eenmaal ‘n legendarisch moment in de Neerlandse autosportgeschiedenis. Een andere regenrace om nooit te vergeten, maar dan in negatieve zin, was die van 2009. Na 33 ronden werd de race al afgevlagd wegens zwaar noodweer. Voor de 5e keer in de Formule 1 geschiedenis werden er halve punten toegekend omdat er nog geen 75% van de race voltooid was. Dit willen we natuurlijk nooit meer meemaken, al zit die kans er wel in sinds Bernie heeft besloten de race in de namiddag te verrijden zodat wij Europeanen niet te vroeg op hoeven te staan. Mij is niets gevraagd. Ook vorig jaar was het weer bijna zover, maar gelukkig werd toen de race na 52 minuten hervat, en konden we nog even volop genieten van Sergio Pérez die in z’n Sauber de aanval op Alonso inzette, daarin weliswaar jammerlijk faalde, en zo z’n eerste podium in de wacht sleepte. Geniet nog even van wat highlights van deze races..

 

Tsja ….. wat valt er nog meer te melden over Maleisië, behalve dan dat het circuit 5,543 kilometer lang is, 15 bochten telt waarvan 10 rechtsaf gaan wat tevens de rijrichting is. De race zal onder normale omstandigheden over 56 rondjes gaan en daarmee ‘n lengte van 310,408 kilometer hebben. Snelste ronde stamt uit 2004 en is door Juan-Pablo Montoya in z’n Williams-BMW neergezet in ‘n tijd van 1m34,233s. Pirelli komt ditmaal opvallend genoeg met de medium en harde band, terwijl men doorgaans naar opvolgende GP’s met dezlfde compounds komt. Volgens eigen zeggen heeft dit echter niets te maken met de klaagzang die volgde op de supersofts, al betwijfel ik dat ten zeerste. Er is uiteraard ‘n DRS-zone. Deze zal net als voorgaande jaren liggen op start-finisch en z’n detectie zal vlak voor bocht 15 liggen. Tevens heeft de FIA ditmaal ‘n tweede zone toegewezen. Deze zal tussen bocht 14 en 15 liggen en z’n detectie ergens tussen bocht 12 en 13 hebben. Persoonlijk lijkt die 2e zone me niet nodig, aangezien de hairpin sowieso al ‘n uitgelezen plek was om ‘n inhaalpoging te wagen. Ook over de plaats van de eerste zone ben ik om diezelfde reden niet echt te spreken. Ik had hem liever tussen bocht 2 en 4 gezien. Dan is er de uitdaging om met open DRS door bocht 3 te gaan om zo in bocht 4 je aanval te wagen. Moed wordt dan beloond ipv dat je het op ‘n presenteerblaadje krijgt. In die zin kan ik me de komst van zone 2 wel weer voorstellen. Heb je in ieder geval nog ‘n kans je te revancheren wanneer je voor de hairpin voorbij gereden wordt. Maar ja ….. ook hierin ben ik niet geraadpleegd. Beetje jammer.

Goed ….. volgens mij ben ik er wel zo. Heb ik nog iets gemist, of wil je zelf nog iets kwijt? Meld het ons op het Forum van “de Pits”.

Prettige race !!!

22-03-2013
03:00-04:30 VT1
07:00-08:30 VT2

23-03-2013
06:00-07:00 VT3
09:00-10:00 Q1, 2 & 3

24-03-2013
09:00 RACE

Leave a Reply

Your email address will not be published.