Bernie Ecclestone, de eigenaar en grote man achter de commerciële opmars van de Formule 1, hekelt Nico Rosberg en dan vooral zijn commerciële waarde. Volgens de grote baas is Nico Rosberg lang niet zo goed voor het trekken van publiek en publiciteit als Lewis Hamilton.

Als Nico de titel wint is dat goed voor hem en goed voor Mercedes, maar het helpt de sport niet noodzakelijkerwijs vooruit, omdat hij gewoon niet zo interessant is. Zelfs in Duitsland niet. Je hebt iemand als Lewis nodig, aldus Ecclestone afgelopen week.

Niet om te pleasen

Rosberg werd met deze uitspraken geconfronteerd tijdens de persconferentie voorafgaand aan het komende raceweekend in Mexico. Hem werd gevraagd hoe hij over deze uitspraken dacht en tegelijkertijd werd hem gevraagd hoe hij dacht over de mening die sommigen is toegedaan dat hij slechts de leider is in het kampioenschap, omdat Hamilton niet constant genoeg heeft gereden.

Rosberg heeft toegegeven met Ecclestone over diens uitspraken te hebben gesproken en hij voegde daaraan toe dat hij niet aan het racen is in de Formule 1 om iedereen tevreden te stellen: Ik ben hier om races te winnen en niet om mensen te pleasen. Er zullen altijd mensen zijn die linksom of rechtsom een mening hebben over mij die negatief is.

Hij vervolgt: De twee genoemde voorbeelden zijn exemplarisch voor de manier waarop het in de Formule 1 werkt. Het zal altijd zo gaan en daarom richt ik mij het liefst op de mensen die mij ondersteunen. Dat is het en niet anders.

Spectaculair

Er werd nog een andere kwestie opgegooid tijdens diezelfde persconferentie. Volgens Ecclestone mag het allemaal wel wat spectaculairder. Daar zal niemand het direct mee oneens zijn, maar wat hij voorstelde riep enige weerstand op bij de coureurs.

Volgens Ecclestone is gevaar een integraal onderdeel van deze sport en daarom is het niet erg om de muren direct naast de baan te zetten. Fans willen meer drama zien, zou hij daaraan hebben toegevoegd.

Rosberg en zijn collega’s zijn daar heel helder over. Volgens hen is het zeker belangrijk om te blijven nadenken over hoe de sport spectaculairder kan, maar het is niet de juiste weg om met betrekking tot de veiligheid de klok een aantal jaren terug te zetten. Een mogelijkheid die Force India-coureur Sergio Perez opperde is het terugbrengen van de grindbakken. Nu worden fouten minder afgestraft en als fouten maken duur wordt, zal een coureur anders gaan rijden. Voor coureurs wordt het dan uitdagender om goed te rijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!