Bernard Charles Ecclestone (Ipswich, 28 oktober 1930) is jarig vandaag. De 86-jarige Brit staat bekend als de eigenaar en de grote (kleine, Bernie meet 1.58 meter, FR) man achter de Formule 1.

Niets ontgaat de bejaarde leider en…niets gebeurd zonder zijn instemming.

In zijn jonge jaren trachtte Ecclestone zelf ook roem te vergaren als coureur. In 1958 schreef hij zich zelfs tweemaal in voor een Grand Prix, maar geen van beide keren kwam hij aan de start. In 1972 kocht hij het Brabham-team en werd hij tweemaal kampioen. Beide keren met Nelson Piquet sr. als kopman van zijn team.

Ecclestone werd president van de Formula One Constructors Association (FOCA) en verdiende vervolgens miljarden met het verkopen van de televisierechten voor de Formule 1. Al zorgde de scheiding van zijn tweede vrouw Slavica voor een forse aderlating.

Waar menig ‘oudje‘ na het bereiken van de 65 jaar het liever rustig aan doet, gaat Bernie maar door…en soms te ver. Een Officier van Justitie uit Duitsland dwong Ecclestone voor de rechter, maar tot een veroordeling kwam het niet. De zaak werd in augustus 2014 geschikt voor 75 miljoen euro.

Enkele maanden geleden werd de schoonmoeder van zijn derde -47 jaar jongere- echtgenote Fabiana Flosi in Brazilië ontvoerd.

Gelukkig werd de 67-jarige Aparecida Schunck na tien dagen alweer uit handen van haar ontvoerders bevrijd.

En er gaat het gerucht dat Bernie Ecclestone zou botsen met de nieuwe grootaandeelhouders van de sport, Liberty Media.

Dus zal de toekomst eruit zien voor de jarige Ecclestone?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.