Zoals eerder vermeldt, reed Rosberg met verve de meeste ronden van iedereen op de tweede testdag in Jerez. De Duitser met Finse roots legde maar liefst 97 ronden af, wat ruim de afstand van een race is. Met dit resultaat geeft Mercedes meteen zijn visitekaartje af. Rosberg eindigde die dag als vierde snelste.

Wereldkampioen Red Bull, dat Jerez met de handen in het haar verliet, moet nu haar RB10 in allerijl aanpassen.

Maar Rosberg sloeg geen acht op de problemen voor de Oostenrijkers. Dat we zoveel hebben kunnen rijden tijdens de eerste test is natuurlijk een goed teken. Door een betrouwbare wagen konden we heel wat bijleren met het oog op de toekomst. Maar nu al conclusies trekken is te voorbarig., aldus een voorzichtige Rosberg.

Wat Nico wel wilde bevestigen, is dat de nieuwe auto’s geen makkelijke apparaten zijn. Het volledige vermogen van de auto aanspreken is allesbehalve vanzelfsprekend. Enerzijds zijn er heel wat nieuwe systemen die je aandacht vreten en anderzijds zijn de nieuwe auto’s met minder neerwaartse druk, ook moeilijker te controleren. De auto begint al snel te glijden en dus moet je scherp zijn en blijven.

Uw scribent moet dan terugdenken aan het –overigens uitstekendegastcolumn van Ande van Woerkom.

De auto’s hebben dan geen 1000 pk., maar de hopelijk blijvend verminderde downforce zorgt ervoor dat de heren coureurs hard moeten werken voor hun centen. Het aandeel coureursvaardigheid stijgt dan aanzienlijk.

Zo krijgt de F1-fan weer waar zijn zijn geld c.q. aandacht?