De USGP vindt dit jaar wat eerder plaats dan gewoonlijk. De GP volgt vlak na die van Canada, en op de donderdag voor de GP kan je als fan rondlopen in de pitlane.

“Ik deed het vorig jaar,” Zei een Amerikaanse F1 fan. “Het was geweldig om die wagens van dichtbij te zien.”

De “Pitlane Walkabout” geeft fans de mogelijkheid om rond te lopen in de pitlane en de garages van de teams. Het is gratis voor iedereen die een ticket heeft voor de GP, en duurt niet minder dan 4 uur.

“Het is het dichtste dat we ooit zullen geraken om de pitlane mee te maken.”

Zei een andere fan.

In 2003 stond Juan Pablo Montoya paraat om de fans handtekeningen te geven.

“Het is leuk om iets terug te doen, ik ben 20 minuten gebleven en het kwam zeer goed over bij de fans.”

Er wordt wel eens gezegd dat er meer volk komt opdagen in Indianapolis voor de Pitlane Walkabout, dan voor de GP zelf. Er is dus zeker en vast een markt voor de Formule1 in de Verenigde Staten, alleen zijn zij er spannende races gewoon terwijl wij het van pitstops moeten hebben.

Ook staan de piloten er veel dichter bij het publiek, terwijl de Fomule1 jongens volgens een rapport van Grand Prix Legends wel eens verwende puberale adolescenten kunnen zijn.

 

“We willen meer interactie tussen de rijders en het publiek.”

Zei Max Mosley.

Benieuwd wat Bernie daar van gaat vinden, want de paddock van het circuit van Shanghai is omgeven door een meer. Fans zal je er dus niet echt zien, en dat is spijtig want de kostprijs van een GP ticket is niet in verhouding met wat je er voor terugkrijgt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter