Patrick Head zal worden vervangen als technisch directeur bij Williams door Sam Michael. Head zal een nieuwe positie binnen het team krijgen als leider van het ingenieursteam.
De verschuiving komt er na een grondig onderzoek naar de technisch strategische mogelijkheden van het bedrijf.

Head zal verantwoordelijk worden voor de lange termijnstrategie, nieuwe technologie�n, en het interpreteren van wijzigingen aan het sportieve en technische reglement van de F1. Hij zal persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de ingenieurscapaciteiten van het team, zowel de faciliteiten, personeel en organisatie.

“Voor alle duidelijkheid: ik blijf het bedrijf van dag tot dag mee leiden. Ik behoud mijn aandelen in WilliamsF1. Dit is niet de eerste stap naar mijn pensioen.” Zei Patrick Head.

“Toen Adrian Newey bij het team kwam in 1990, was ik geen hoofd ontwerp meer, maar technisch directeur. Nu is de tijd rijp om verdere veranderingen door te voeren. Ik zal Sam steunen in zijn nieuwe job, en ikzelf zal het niet minder druk hebben met alle uitdagingen die ik mezelf gesteld heb.”

“De F1 zit organisatorisch zeer complex in elkaar. Met deze nieuwe structuur kunnen we al onze activiteiten optimaliseren. Het is een immense uitdaging voor Sam, maar Frank en ik zullen hem de nodige autoriteit geven om zijn taken te verwezenlijken. Ik zal hem nog verdere steun verlenen door mijn ervaring en mijn positie als directeur van het bedrijf.”

“Natuurlijk ben ik zeer blij met het zo’n groot vertrouwen in mij.”

Zei Sam Michael, die binnenkort verantwoordelijk zal zijn voor het ontwerp, ontwikkeling, en inzetting van het Williams chassis. “Ik geef Patrick de tijd om meer energie te steken in een belangrijk strategisch compartiment en door een goede timing neem ik het over met de ontwikkeling van de FW27. Het moet voor zich spreken dat we door de complexheid van onze technische processen, de organisatie en de competitie binnen de F1; dat we onszelf beter moeten organiseren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter