Ron Dennis van McLaren deed onlangs een boute bewering: De ceo van het vermaarde raceteam gelooft dat de MP4-30 alleen de W06 van Mercedes voor hoeft laten gaan qua performance.

Ron Dennis wordt al vaker beticht van arrogantie, zo ook recentelijk door Eddie Jordan. De gewezen teambaas die tegenwoordig werkt voor de BBC, vond dat het hoger management van McLaren arrogant is geworden en ze in de Formule 1 hopeloos achterlopen.

Jordan had vooral geen goed woord over de houding van Ron Dennis toen Lewis Hamilton het team verliet.

McLaren is een schaduw van zichzelf sinds ze op arrogante wijze gezegd hebben dat Hamilton zich de dag zou berouwen dat hij besloot om McLaren te verlaten. Maar kijk hoe “succesvol Lewis tegenwoordig is., aldus de Formule 1-presentator van de BBC. En ook over Martin Whitmarsh had Eddie het één en ander te vertellen. Martin deed zijn werk gewoon goed. Beter dat wat Ron momenteel tracht te doen.

Ron Dennis, toch al geïrriteerd vanwege alle tegenslag met Honda, noemde Jordan in een reactie de dorpsgek in de F1.

Intussen wordt de druk opgevoerd bij de Japanners. Honda schijnt tot op heden te hebben geweigerd om mensen met meer ervaring aan te trekken om de krachtbron verder te ontwikkelen en verbeteren. Honda zou alles in ‘eigen huis’ willen doen en wil daarom geen technici van buiten aantrekken. Zelfs de mensen achter de sportwagen van McLaren werden buiten de Japanse deur gehouden.

Maar Honda belooft bij monde van Yasuhisa Arai beterschap, wat Dennis prompt verleidde tot de uitspraak dat ‘zijn’ MP4-30 al tot de beste auto’s behoort en louter een betere motor nodig heeft. Als argument haalt de Brit de bochtensnelheid van de MP4-30 aan.

Nu is de McLaren inderdaad een van de snellere auto’s in de bochten, maar onlangs verklaarde testrijder Stoffel Vandoorne dat het gehele pakket verbetering behoeft.

De waarheid zal dus in het midden liggen.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!