Robin Frijns heeft uiteindelijk toch geflikt! De titel in de World Series by Renault mag naar Nederland worden gesleept!

Het weekeinde was een absolute climax met een directe strijd tussen Frijns en Bianchi. De Fransman profiteerde in de vorige race van fouten door het Fortec-team, waardoor Frijns zijn race’s met de verkeerde set-up moest rijden. Hierdoor moest Frijns een achterstand goedmaken in Barcelona. Gisteren lukte dat direct, doordat zijn Franse rivaal het hoofd verloor.

Vandaag deed Bianchi het veel rustiger aan en haalde hij Frijns aan het einde van het rechte stuk in. Frijns ondernam een poging om die volgorde weer om te draaien, waarbij de twee elkaar in bocht 4 raakten. Bianchi viel uit, Frijns kon door en kroonde zich tot kampioen.

En ja, de Nederlander nam veel risico, maar hij had weinig keuze met snellere auto’s achter hem. Maar ik heb het nog eens teruggekeken en het lijkt er echt niet op, dat hij hem zomaar in de zijkant van Bianchi ramde. Er was ruimte en hij zat er naast. Race-incident op basis van de beelden die ik tot nu toe heb gezien.

Er loopt nog wel een onderzoek naar het incident tussen Frijns en Bianchi, maar dat kan alleen consequenties hebben voor de race-uitslag en niet voor de eindstand, aangezien Bianchi in de grindbak belandde en Sam Bird niet genoeg punten scoorde. Dus zelfs als Frijns zou worden geschrapt uit de uitslag, dan nog blijven de vier punten voorsprong van zaterdag overeind.

Aan dit succes in de World Series by Renault zit ook een testdag voor Red Bull Racing bij de young drivers-test in Abu Dhabi verbonden. Dus mag Frijns in twee Formule 1-auto’s zijn kunnen laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *