In het Maurizio Bufalini-ziekenhuis in Cesena is vandaag motorcoureur Nicky Hayden overleden. Hayden mocht maar 35 jaar oud worden.

Hayden werd in 2006 wereldkampioen in de MotoGP. De oud-winnaar van de TT in Assen verliet de koningsklasse van de motorsport in 2012. Daarna volgde een overstap naar de Superbikes, maar de Amerikaan keerde vorig jaar toch nog even terug in de koningsklasse van de motorsport. De veteraan stapte in twee races op een Honda, eerst om de geblesseerde Jack Miller te vervangen en vervolgens als vervanger van Dani Pedrosa.

Hayden werd vorige week woensdag in Italië aangereden door een auto toen hij een trainingsritje maakte op een racefiets. In een gespecialiseerde kliniek in Cesena bleek dat hij ernstig hersenletsel had opgelopen. Zijn situatie verbeterde de voorbije dagen evenmin. Hij werd in een kunstmatige coma gehouden.

De laatste tijd zijn veel sporters op hun fiets aangereden.

Precies een maand geleden overleed de Italiaanse wielrenner Michele Scarponi. Hij werd in zijn woonplaats Filottrano van zijn fiets gereden door een busje.