Niet zo lang geleden werd Daniel Ricciardo bevestigd als vervanger van Mark Webber in de tweede auto van Red Bull Racing. Terwijl Ricciardo tot nu toe alleen gereden heeft voor HRT en Toro Rosso in de Formule 1, gaat de jonge Australiër de uitdaging die Sebastian Vettel heet niet uit de weg.

Ik ben absoluut bewust van de kans die ik heb gekregen om teamgenoot van Vettel te worden. Het zal niet makkelijk zal zijn, maar ik zou graag de kans om te bewijzen dat ik mezelf kan mengen in de gevechten met de grote jongens om het WK. Daar hoort Sebastian zeker bij, dus ik wil hem zeker verslaan. Als ik faal…Tja, in ieder geval kan ik dan zeggen dat ik het heb geprobeerd, maar ik geloof in mijn kunnen.

Vettel gaf toe nog niet zo veel te weten van zijn aanstaande teamgenoot, behalve dat ‘Ricciardo altijd een lach op zijn gezicht heeft‘. We zijn benieuwd hoelang het goed blijft gaan tussen deze twee.

Enne, één tip voor Vettel…Daniel Ricciardo heeft een vechtsportverleden. Daniel deed aan boksen, een snufje Jiu Jitsu, en is gek op UFC [kooigevechten, FR]. Niet boos maken dus, want dan is die aanstekelijke glimlach snel verdwenen!

Maar echt veel heeft Ricciardo ook niet te verliezen…Kan hij Vettel niet verslaan, dan is dat omdat Vettel als de beste coureur van het moment wordt beschouwd. Verslaat hij Vettel echter op regelmatige basis, dan zal hij de nieuwe superster van de F1 worden, voortgekomen uit Red Bulls talentprogramma.

De aandacht zal volgend jaar vooral gevestigd zijn op teamgenoot [en dan viervoudig wereldkampioen] Sebastian Vettel om te zien of hij zijn huidige dominantie ook volgend seizoen door weet te zetten…