De Australiër Daniel Ricciardo hoopt dat goed karma hem in staat zal stellen om de Grand Prix van Singapore te winnen. Ricciardo wijst al maanden naar komend weekend op de kalender omdat dit de beste kans is voor hem om een Grand Prix te winnen dit jaar, nadat een fout van het Red Bull team hem de zege kostte in Monaco eerder dit seizoen.

Een slechte pitstop zorgde er toen voor dat Ricciardo niet zijn vierde Grand Prix zege uit zijn carrière behaalde. In de plaats kon wereldkampioen Lewis Hamilton zijn eerste zege van het seizoen pakken.

Ik geloof in niet veel, maar als er zoiets als karma bestaat, dan denk ik dat ik mijn Monaco zege ergens ga krijgen en Singapore is één van die banen waar het kan gebeuren, verklaarde Ricciardo.

Ik verwacht niet dat ik de zege cadeau zal krijgen, zeker niet. Maar ik voel me altijd op mijn gemak daar en als ik er hard voor werk zal ik de kans krijgen om te winnen en die moeten grijpen.

Ricciardo boekte drie podiumplaatsen de afgelopen vier races, met enkel Monza als spelbreker, maar laat dat nu net de slechtst mogelijke baan zijn voor een Red Bull, met zijn hoge snelheden en zeer lage downforce.

Met Mercedes dat vorig jaar niet competitief was in Singapore hoopt Ricciardo dat dit jaar min of meer hetzelfde zou gebeuren, al verwacht hij het niet meteen. Of die problemen al dan niet opgelost zijn doet er voor Ricciardo echter weinig toe en verwacht dat Red Bull bovenaan zal staan.

We hebben dit jaar duidelijk een betere wagen dan vorig jaar en vorig jaar konden we al meestrijden om de zege. Daarom verwacht ik ons nu ook bovenaan. Als Mercedes hun problemen van vorig jaar opgelost krijgt blijven zij natuurlijk het te kloppen team, maar wij zullen altijd dicht zitten en het hen moeilijk maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!