Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing aan het eind van het seizoen 2018. Dat maakte het team vrijdagmiddag bekend. Waar Ricciardo volgend jaar gaat racen is officieel nog onbekend, maar er zijn hardnekkige geruchten dat de Australiër volgend jaar bij Renault gaat rijden naast Nico Hulkenberg.

Ricciardo was sinds 2008 lid van de Red Bull familie. Het Oostenrijkse merk financierde de weg van Ricciardo naar de Formule 1. In 2011 maakte de Australiër zijn debuut in de Formule 1 bij het achterhoedeteam HRT. In 2012 en 2013 reed hij voor het juniorteam van Red Bull, Scuderia Toro Rosso. De promotie naar Red Bull Racing kwam in 2014, als teamgenoot van toenmalig regerend wereldkampioen Sebastian Vettel. Ricciardo maakte indruk door Vettel over het gehele seizoen te verslaan. Hij won daarbij drie wedstrijden. In totaal is Ricciardo samen met Red Bull Racing goed voor zeven overwinningen, negenentwintig podium finishes, twee pole positions en negenhonderdvier punten.

We hebben respect voor Daniel’s beslissing om het team aan het eind van het seizoen te verlaten. We wensen hem alle goeds voor de toekomst. We willen heb bedanken voor alle toewijding die hij heeft gehad binnen dit team sinds hij bij ons kwam in 2014. Reageerde Red Bull Racing teambaas Christian Horner.

Horner gaf ook een korte reactie op de plannen van het team voor 2019: We zullen nu verder gaan met het evalueren van de opties die we hebben, voordat we beslissen wie er in 2019 naast Max Verstappen gaat rijden. In de tussentijd zijn er nog negen races te rijden in het seizoen 2018 en we zullen ons daarop volledig focussen.

Het is waarschijnlijk dat Ricciardo opgevolgd gaat worden door een andere coureur uit de talentenpool van Red Bull. Op pole position staat Carlos Sainz. De Spanjaard is momenteel Renault coureur, maar zal dit stoeltje aan het eind van het seizoen verliezen dankzij de komst van Ricciardo. Daarnaast is Sainz nog altijd verbonden aan Red Bull.