Het Zwitserse Formule 1 team van Sauber gaat de technische afdeling reorganiseren. James Key,huidig technisch directeur van Sauber, heeft bekend gemaakt het team te verlaten. Dit maakte het team zojuist bekend op haar twitter.

Het ontwerpen en ontwikkelen van de Formule 1 auto zal worden geleid door de afdelingshoofden van aerodynamica, ontwerp, prestatie en het operatieteam. Teambaas Peter Sauber zegt het volgende over de reorganisatie: Een bevoegd team deelt de algemene technische verantwoordelijkheid. Deze manier van werken heeft al eerder succes gehad bij andere teams. Over een periode van twee jaar gezien heeft James veel bereikt met ons team vooral in de overgansperiode van fabrieksteam naar privéonderneming. Gedurende die periode heeft hij voor stabiliteit gezorgd binnen het team. We willen James bedanken voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst.

James Key laat in een reactie weten: Ik heb twee jaar met veel plezier bij Sauber gewerkt. Het was een zeer intense en interessante tijd waarin we van een veel groter team naar een kleiner team gingen. Ik denk dat het team klaar is voor de toekomst en wens het team het allerbeste toe. Ik heb een aanbod gekregen voor een baan in Engeland en ik heb besloten dit aanbod te accepteren.