Het team van Ferrari presenteerde gisteren de nieuwe auto voor komend seizoen, de F2012. Met die bolide gaat de Scuderia op jacht naar nieuwe successen.

En men heeft veel vertrouwen in de F2012, waarbij Ferrari onthulde dit keer veel risico’s zei te hebben genomen qua ontwerp. Pat Fry is als technisch directeur verantwoordelijk voor deze auto.

Felipe Massa roemde het agressieve uiterlijk van de F2012. Het wordt voor mezelf en het team een belangrijk jaar. We willen de titel terugpakken.

Fernando Alonso is er zeker van dat Ferrari in 2012 mee zal strijden om de zeges. De auto ziet er heel anders uit dan de afgelopen twee jaar. Dit is mijn derde seizoen bij Ferrari en vanaf volgende week in Jerez gaan we er keihard aan werken en ik weet zeker dat we het goed zullen doen.

Ferrari-president Luca di Montezemolo deelt het optimisme van zijn coureurs. Alles is verbeterd, wat kon worden verbeterd en ik weet zeker dat we zullen worden beloond. Onze fans en supporters willen ons weer zien vechten om het kampioenschap. Wij willen winnen en in een uitstekende uitgangspositie belanden. Alle ingrediënten voor het perfecte recept zijn aanwezig.

Ferrari chief designer Nikolas Tombazis verdedigde de ‘lelijke neus’ van de F2012. Het gaat mij erom dat de auto een winnaar is. Niet dat het alleen maar een esthetisch verantwoord schoonheid is. Als gevolg van de nieuwe regels moest de neus lager zijn [dan een bepaald deel van het chassis, FR] en daar hebben wij aan voldaan. Ik ben al gewend aan de neus, maar de echte verrassingen zitten in de achterkant van de auto

Tombazis onthulde tevens dat er voor de eerste race in Melbourne, er nog veel updates gepland staan. Met speciale aandacht aan het definiëren van de uitlaat configuratie.

Teambaas Stefano Domenicali zei dat hij onaangedaan was door het uiterlijk van de auto, zolang het maar competitief is.