Sinds hij vorig seizoen plaats moest maken voor Lance Stroll bij Racing Point, acteert Esteban Ocon als reservecoureur bij Mercedes.

Bij dat team leek hij kans te maken als vervanger van Valtteri Bottas die wordt overschaduwd door Lewis Hamilton. Maar om de lieve vrede in het team te bewaren, lijkt Bottas zijn plaatsje gewoon te houden.

Dat zou de weg vrij maken voor de jonge Fransman om elders te kijken. Het lijkt –naast een chauvinistische- echter ook een financiële kwestie.

Het Franse team vindt Ocon snel en betrouwbaar, maar vooral goedkoper. En teambaas Abiteboul zou graag wat Franse identiteit willen toevoegen aan het team.

Met het grote salaris van Daniel Ricciardo, zoekt Renault naar compensatie. Met Ocon in plaats van Hülkenberg is dat mogelijk.

Toen Renault de ‘Hulk‘ contracteerde, hebben ze de Duitser iets teveel betaald. En dat geld vind Renault Nico niet meer waard.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.