De Russen zullen nog een tijdje moeten wachten voordat er een Grand Prix in hun land gehouden zal worden, maar toch zullen ze binnenkort eindelijk van F1-wagens in eigen land kunnen genieten. Renault zal namelijk in oktober de straten van Moskou onveilig maken met een demonstratie.

F1 is enorm populair in Rusland en velen volgen de sport met grote belangstelling. Het is geen toeval dat uitgerekend Renault een bezoek zal brengen aan Moskou. Renault verkoopt al vele jaren wagens in Rusland en is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in Moskou.

De Renaults zullen geen last hebben van haastige taxichauffeurs of trage oude dametjes tijdens hun tocht door de stad. Speciaal voor de demonstratie zullen de wegen worden afgesloten zodat Fernando Alonso en Jarno Trulli de fans op een mooie demonstratie kunnen tracteren. Het zal de eerste keer zijn dat er een F1 wagen in Rusland zal rijden.

Nu maar hopen dat de winter niet te vroeg zal beginnen in Moskou, anders zal Renault genoodzaakt zijn sneeuwschuivers op de R23 te monteren…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter