Na het faillisement van Arrows vorig jaar kocht het team van Paul Stoddart vijf wagens van Arrows. Nu zal Minardi in een test haar eigen wagen met de Arrows A23 gaan vergelijken. De wagens zullen waarschijnlijk door Jos Verstappen vergeleken worden na de Grand Prix van Itali� op Fiorano of Mugello.

Mocht de A23 sneller blijken dan de huidige wagen van Minardi, dan zal Minardi toch haar eigen wagen in de races blijven inzetten. Wel is de kans dan groot dat de A23 als basis zal dienen voor de nieuwe wagen van Minardi. Dit is toegestaan, aangezien Stoddart ook de intellectuele rechten van Arrows heeft gekocht.

Teambaas Paul Stoddart denkt echter niet dat de A23 veel sneller zal zijn dan zijn Minardi:

“Het lijkt me sterk dat de A23 sneller zal zijn. Er zijn enkele onderdelen aan de wagen die me niet bevallen, zoals de versnellingsbak. Die moet echt verbeterd worden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter