Renault heeft vandaag aangekondigd verder te zullen gaan met de huidige rijders, Fernando Alonso en Nelson Piquet. Alonso heeft een tweejarig contract getekend, Piquet is alleen zeker voor 2009.

Vooral de teamkeuze van Fernando Alonso was de laatste maanden zeer aanwezig als gespreksonderwerp. Renault is gedurende het seizoen duidelijk heel wat sterker geworden en wordt ook in 2009 weer vooraan op de grid verwacht, maar er is nog steeds de ambitie van Alonso om wereldkampioen te worden met twee verschillende teams.

Alonso beklemtoonde echter dat hij zich heel goed voelt bij de Frans-Engelse renstal en dat hij er daarom graag verder wil. De ambitie is er alvast: In het verleden hebben we samen kampioenschappen gewonnen en ook moeilijke momenten doorstaan. Maar nu zijn we vastberaden om te laten zien dat we die successen samen kunnen herhalen in de komende seizoenen.

Bij Nelson Piquet was het eigenlijk een beetje het omgekeerde verhaal. De Braziliaan kreeg afgelopen seizoen vaak de kritiek dat hij niet aan de verwachtingen kon voldoen en dat hij beter zou thuishoren bij een kleiner team, of zelfs niet in de F1. Hij is dus uiteraard zeer blij met deze contractverlenging. Ook al heb ik een moeilijk jaar gehad, ik heb veel geleerd van mijn debuutseizoen en ik wil die ervaring volgend seizoen goed gebruiken. Ik wil het team bedanken voor hun steun dit jaar en voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld voor de toekomst.

Een tevreden Flavio Briatore merkte op: Nu heeft Renault één van de interessantste rijdersduo’s, met een perfecte mix tussen jeugd en ervaring. De toewijding van Fernando voor de komende twee seizoenen bevestigt het vertrouwen dat hij heeft in het team en we verheugen ons erop om met hem verder te werken.

Het volgende vraagteken is dus wat er gebeurt na 2010. Want dat is niet toevallig ook het einde van de contracten van de beide Ferrari-rijders…

By peter