De F1 tak van Renault heeft maandag Guido van der Garde vastgelegd. De jonge talentvolle coureur krijgt een plaatsje in het Renault Driver Development programma van de Franse racestal (RDD). Dit jaar zal de 19 jarige rijder uitkomen in de Formule 3.

De verbintenis die Van der Garde ondertekende, bindt hem in principe tot aan de Formule 1 aan het team. “Maar dan zal ik wel moeten presteren. Ze houden me onder contract zolang ik genoeg progressie boek. Als alles goed gaat stopt dat pas op het hoogste niveau’‘, aldus Van der Garde maandag.

De Veenendaler wordt algemeen beschouwd als het grootste autosporttalent van Nederland sinds de doorbraak van Jos Verstappen in 1992. Pas vorig seizoen stapte hij voor het eerst in een formule auto. In 2002 werd hij wereldkampioen karten. Dat hij nu gescout is door Renault verbaast Van der Garde, al is hij niet echt verrast. “Het is altijd heel snel gegaan in mijn loopbaan. Ik kon altijd bij de beste teams terecht.’‘

In het RDD programma zijn maar zes talentvolle coureurs opgenomen. Renault zal de kosten voor een jaar racen (700.000 euro) op zich nemen. Daarnaast betaalt de autofabrikant alle bijkomende kosten. Dat het team dat niet voor niets doet, merkte een andere Nederlander vorig seizoen. Carlo van Dam maakte onderdeel uit van het team, maar werd na een matig seizoen meteen afgeserveerd.

“Ik maak me voorlopig dan ook geen illusies’‘, aldus Van der Garde. “Ik moet gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Maar ze volgen me al jaren en vonden mijn progressie en rijstijl spectaculair, daarom hebben ze me uitgekozen.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter