Renault heeft vandaag bekend gemaakt waar en wanneer hun F1-bolide voor 2005, de R25, ‘geshowd’ zal worden. Om eerst even terug te blikken op de launch van de R24, de wagen van het voorbije seizoen: de meesten zullen zich nog wel herinneren dat die plaatsvond in Sicili� en een rit van Alonso door Sicili� inhield. Toen Alonso’s wagen echter door oververhitting tot stilstand kwam, was de massa niet meer te houden en werden onderdelen van het bodywork van de wagen getrokken en meegenomen als souvernir.

Benieuwd of dat dit jaar opnieuw zal gebeuren? Daar is momenteel nog geen nieuws over. Op de website van Renault staat voorlopig enkel het z��r korte bericht met plaats en tijdstip: dinsdag 1 februari in Monaco.

Een overzicht van de teams die hun launchdatum al hebben aangekondigd:

11 januari: Sauber C24 (Kuala Lumpur)
16 janurai: BAR 007 (Barcelona)
31 januari: Williams FW27* (Valencia)
1 februari: Renault R25 (Monaco)
7 februari: Red Bull Racing (Jerez)

(*) Williams zal 7 januari de livery ofwel de kleuren en sponsorschikking, van de FW27 al laten zien in Bahrein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter